Pellet kazán telepítés

A kazán helyigényét föltétlen figyelembe kell venni. A kompakt készülékek alig 2 m2 helyet foglalnak, ha nagyobb tárolót akarunk biztosítani az még egy helységet is igényelhet. 1 tonna pellet kb. 1,5 m3, ezt azért is figyelembe kell venni, mert érdemes az egy évre elegendő fűtőanyagot nyáron beszerezni, tehát tárolni kell. Egy átlagos méretű családi ház pellet igénye nem haladja meg a 3-4 tonnát, így 5-6 m3 fűtőanyag tárolásának kell nedvességtől védett helyet biztosítani.

A pellet kazánt közvetlenül ráköthetjük a fűtési rendszerünkre a kazán teljesítmény szabályzásának köszönhetően. Ha a helységekben a hőmérséklet elérte a termosztáton beállított értéket a beépített szabályzó automatikusan visszaszabályozza, szükség szerint leállítja az égést. Ajánlani szoktuk, hogy a kazán mellé egy kombi tároló is kerüljön beszerelésre. Így a fűtés mellett a használati melegvíz előállítás is egyszerűen biztosítható. A kombi tároló egy kiválóan hőszigetelt tartályban, fűtési és elválasztva zománcozott használati melegvíz tárolót tartalmaz.

Ezzel a tárolóval a kiépített rendszer napkollektorokkal is egyszerűen kiegészíthető. A pellet kazán egy melegvíz hőszivattyúval is kiválóan kiegészíthető. Amikor a kazán fűt akkor használati melegvizet (HMV) is elő tud állítani. Ha nem kell fűteni a melegvíz előállítás hőszivattyúval történik. Ennek több előnye is van. A hőszivattyús üzemben nyáron az épület részleges hűtése és párátlanítása is megoldható. A kazán beépítéséhez szükséges egy a kazán füstgáz kivezetéséhez illeszkedő bélelt kémény. A megrendelő igénye szerint silós vagy vályús pellet tárolót is kialakítunk.

Ami fontos, a felsorolt megoldások mindegyikét szállítani és szakszerűen telepíteni is tudjuk. Ügyfeleink részére versenyképes áron, házhozszállítással kínáljuk a pelletet is.

AjánlatkérésKérdezzen, mi válaszolunk!

You must be logged in to post a comment.