A pellet tárolása és adagolása


A pellet kazánokat adagolási módjuk szerint is megkülönböztethetjük. Legegyszerűbb a kompakt rendszer, itt a készülék egyben tartalmazza a pellet tárolót, kazánt, adagoló és szabályzó rendszert. Ezek között létezik egyszerűbb melybe a pelletet kézzel kell betölteni, de létezik olyan típus is amelyik egy távolabbi tárolóból szippantja be a szükséges mennyiséget. Ez a megoldás hónapokon keresztül biztosítja a felügyelet nélküli üzemet.

Következő változata a külön tárolós típus, ekkor a kazán és a tároló egymás mellé helyezhető el, azonban mindig a kazán közelében kell lennie a rövid (maximum 5 m hosszú) adagolócsiga miatt. A következő verziók nagy tároló kapacitású rendszerekhez készülnek. Az egyik a silós megoldás, ekkor a kazán mellet, vagy külön helyiségben egy vagy több nagy, akár több m3 –es silókat helyeznek el, ezeknek az alján van egy kivezetés, innen szállítják csigás rendszerrel a pelletet a kazánhoz. Másik megoldás a vályús elrendezés, ebben az esetben egy külön helyiség szolgál a pellet tárolására. Itt fa deszkákból, lapokból egy nagyméretű vályút hoznak létre a helység teljes szélességében, és azt töltik meg pellettel. A vályú alján teljes hosszában egy csiga forog, ez szállítja a pelletet a kazánhoz. A szállítás sűrített levegővel is megoldható.

Összességében elmondható, hogy műszakilag minden feltétel adott arra, hogy mindenki megtalálja, kiválassza a számára legmegfelelőbb megoldást.

AjánlatkérésKérdezzen, mi válaszolunk!

You must be logged in to post a comment.